23948sdkhjf

Australier vil bygge Titanic-kopi

Milliardær vil kontrahere kopi af Titanic ved et kinesisk værft. Skibet skal krydse Atlanten i 2016.
En kopi af atlantlineren Titanic, som i år for 100 år siden sank efter mødet med et isbjerg ved Newfoundland, skal krydse Atlanten i 2016. I hvert fald hvis det står til den australske milliardær Clive Palmer.
At han tilsyneladende mener sit forehavende alvorligt, blev for nylig understreget af, at han ifølge shipping avisen Tradewinds, indgik en forhåndsaftale med kinesiske Jinling Shipyard om at bygge en moderne version af lineren.

Nybygningen, der skal have navnet Titanic II, skal ifølge Clive Palmer være en del af en større flåde af luksus-krydstogtskibe bygget i Kina. Han løfter dog ikke sløret for det økonomiske og kommercielle omfang af hans investering. Dog udtaler han: ”Skibet vil i alle henseender være ligeså luksuøst som den originale Titanic, men vil have alle de state-of-the-art navigations- og sikkerhedsanordninger, som det 21. århundrede kan tilbyde”.

For at bistå med at realisere projektet skulle Clive Palmer angiveligt have hyret et historisk researchteam til at projektere skibets interiør. Da Titanic II modsat originalen ikke skal være kulfyret og ej heller dampdrevet, skal de oprindelige kul- og kedelrum indgå i passagerapteringen.

Clive Palmer regnes i dag for Australiens femte rigeste mand med en formue på omkring 5,05 mia. australske dollars. Pengene har han bl.a. tjent på minedrift, football og ejendomsinvesteringer.

Jinling-værftet i Kina er i dansk sammenhæng kendt for at have bygget en større serie af kemikalie- og produkttankskibe til det nu Mærsk-ejede, tidligere, Broström Tankers. Samt derudover at have leveret en serie af ro/ro-skibe, hvor af DFDS i dag har fire i charter fra britiske Macoma Shipping. Værftet har ingen erfaring med bygning af passagerskibe, endsige krydstogtskibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093