23948sdkhjf

LNG vil skabe revolution

10.000 LNG-skibe i 2020. Prognoserne sigter højt, når der skal sættes tal på den forventede udvikling inden for brugen af LNG som bunker fuel.
Udsigten til at flere tusinde skibe skal sejle på LNG som bunker fuel inden for få år giver opmærksomhed i branchen. Bunken af nye rapporter og analyser af mulighederne for LNG som bunker fuel bliver stadig større og større, og mange kommer til samme konklusion. Potentialet er enormt og kan revolutionere skibsfarten, lyder det fra flere sider.

På et LNG seminar i London fremlagde O.W. Bunker sine fremtidsprognoser, der spår, at helt op til 10.000 skibe i 2020 vil bruge LNG som bunker fuel på globalt plan, mens finske Wärtsilä forestiller sig, at der alene i 2020 vil være hele 700 nybygninger på kontrakt. Tal der svarer til godt 25 procent af hele det samlede nybygningsmarked.

En netop offentliggjort rapport fra Søfartsstyrelsen om udviklingen af LNG som bunker fuel i Nordeuropa, spår et forbrug på mere end 4 millioner tons per år i regionen. Et tal der svarer til omkring 1.000 skibe alene i Østersøen, Kattegat og Nordsøen.

Dermed viser prognoserne samstemmende et stort potentiale i LNG. Spørgsmålet er hvornår udviklingen går i gang.
Søfartsstyrelsen er optimistisk. ”Vi tror under alle omstændigheder at LNG vil udvikle sig i fremtiden,” siger Mogens Schrøder Bech, kontorchef i Søfartsstyrelsen og ophavsmand til den nye rapport der præsenteres den 14. juni.
 
Løs mere i Søfart fredag 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078