23948sdkhjf

Danske Havne utilfredse med skærpede lodsregler

Danske Havne er utilfredse med de skærpede regler om lodspligt, som Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn indstillede efter ulykken ved Jernbanebroen ved Aalborg, fremgår det af Danske Havnes seneste nyhedsbrev.

Skærpelserne vil medføre, at langt flere skibe skal have lods om bord, når der sejles under broen. Samtidig indføres lodspligt ved anløb af Randers og Nakskov Fjord samt Avedøreværkets Havn. Det får Danske Havne til at stille spørgsmålet, som også er videresendt til Erhvervs- og Vækstministeren; Hvilke kriterier ligger til grund for at udvide lodspligt lige netop nu?
 
Danske Havne mener, at der skal konkrete vurderinger af risikoen til, skriver de i nyhedsbrevet.
 
”Det kræver nogle gennemsigtige kriterier, så der sættes ind, hvor det er nødvendigt og ikke andre steder. For lodsning er også et konkurrenceparameter. Derfor er det nødvendigt, at krav om lodspligt afspejler en risiko. Øgede og unødvendige udgifter til lodsning vil modarbejde det generelle ønske om at fremme nærskibsfarten. Danske Havne appellerer derfor til ministeren om, at der igen kommer gang i et fornuftigt arbejde for at finde nogle gode og gennemsigtige rammer for lodspligt,” skriver Danske Havne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094