23948sdkhjf

Øvelse for at styrke Østersø-samarbejde i gang

Danmark deltager med blandt andet Absalon og Iver Huitfelt i en international øvelse i Østersøen, der skal styrke samarbejdet Østersølandene imellem
BALTOPS (Baltic Operations) er i disse dage godt i gang.

Fra den 4. til den 14. juni bliver der trænet sømandsskab, kommunikation, minerydning, ubådsjagt, luftforsvar og meget andet under øvelsen i Østersøen, hvor i alt er 13 lande, omkring 40 skibe med diverse helikoptere, cirka 30 fly og 1.500 styk personel er med. 
 
Formålet med øvelsen er, at samarbejdet og forståelsen Østersølandene imellem skal styrkes, skriver SOK på deres hjemmeside.
 
Danmark deltager i BALTOP med Absalon, Iver Huitfelt, Thetis samt tre droner, der er en del af MCM-Danmark, der er søværnets minerydningsdivision, og som arbejder med base på Thetis.

 
BALTOP er inddelt i to faser, hvor den første del hovedsageligt handler om at øve, så rutinerne sidder fast. Anden del, som foregår fra den 11. til den 14. juni, er derimod lidt mere actionmættet, da enhederne her ikke kender det præcise program. Her kæmper enhederne samlet mod den svenske ubåd Halland, det tyske skib Werra samt mindre både og fly, for at blive trænet i at tage de rigtige beslutninger, efterhånden som situationen udvikler sig.
 
Øvelsen er en del af Partnership for Peace-samarbejdet, hvor NATO-enheder samarbejder med andre stater i Europa, USA og Rusland.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078