23948sdkhjf

Fokus på effektiv sikkerhedsledelse

Uni-Tankers og Søfartsstyrelsen sammen om projekt, der styrker og effektiviserer sikkerhedsledelse.
Målet med projektet er effektiv administration og en forbedring af sikkerheden og arbejdsmiljøet. Det skal ske ved at leane de administrative opgaver, så arbejdet kan udføres hurtigt og effektivt. Søfartsstyrelsen er projektleder, og ’hovedpersonerne’ i undersøgelsen er officererne fra tankskibet Sealandia Swan. De har sammen med en række kolleger fra søsterskibe udfyldt et spørgeskema omkring holdningen til og fordelingen af de administrative byrder og oplevelsen af arbejdsmiljøet.
 
Officerer har lange arbejdsdage med vagthold, skiftende arbejdstider og konstante havneanløb. Ofte er det ikke muligt at udskyde det administrative arbejde. Som led i projektet arbejder Søfartsstyrelsen og rederiet med at ændre arbejdsgangene, så belastningen mindskes. Det er hensigten, at erfaringerne fra projektet skal udvikles og udbredes til gavn for de omkring 7.000 officerer på danske skibe.
 
24.-25. maj 2012 holdt man som led i projektet et seminar for en række officerer fra Sealandia Swan. Her analyserede deltagerne jobsituationen og drøftede, hvad man kan og bør gøre for at effektivisere det administrative arbejde og forbedre arbejdsvilkårene på skibene. Deltagerne aftalte at afprøve en række nye arbejdsgange på skibet, hos rederiet og i Søfartsstyrelsen – tiltag, som løbende gennemføres og evalueres.
 
Projektet modtager midler fra Forebyggelsesfonden og får desuden ekstern assistance fra forskellige konsulenter. Det fortsætter de næste par år med undersøgelser om bord, seminarer, evaluering og en afsluttende rapportering.

Kilde: Søfartsstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079