23948sdkhjf

Torm tror på fremtiden trods nye milliontab

Tredje kvartal gav et underskud på 78 mio. USD for Torm
Trods et nyt forventet milliontab i tredje kvartal tror Torms CEO Jakob Meldgaard på, at rederiet fremadrettet vil opnå et positivt cash flow via den nye restruktureringsaftale med en række banker.
 
Aktuelt er situationen dog meget vanskelig for Torm, der måtte inkassere endnu en økonomisk lussing med et minus på 63 mio. USD før skat - hvortil kom 15 mio. USD i minus forårsaget af "særlige poster".
 
For året som helhed forventer Torm dermed fortsat et minus samlet for året på mellem 350 - 380 mio. USD. Der tages dog forbehold for de regnskabsmæssige konsekvenser af restruktureringen og af muligheden for yderligere skibssalg.
 
Og netop restruktureringen vil fremadrettet bringe helt andre tal på bordet. Blandt andet på grund af den netop gennemførte nye ejerstruktur omkring flåden samt den forbundne gældsbyrde.
 
Det kan tages som et form for pejlemærke, at Torm pr. 30. september havde afdækket 15 procent af de resterende indtjeningsdage i 2012 og 6 procent af indtjeningsdagene i 2013 for så vidt angår tankdivisionen. I bulk havde man derimod afdækket hele 103 procent for 21012 og 57 procent i 2013. 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109