23948sdkhjf

Rederier raser over statens lods-monopol

Statens lodsvæsen, Danpilot, får nu hug af rederierne for at have sat prisen alt for kraftigt i vejret. Med Mærsk i spidsen kræver de liberalisering.
Landets store rederier har nu fået nok af det statslige lods-monopol, som de mener tager ublu priser.
 
Prisen for at tage en lods med fra Skagen til Bornholm er på et almindeligt tankskib næsten firedoblet siden 2007 til 43.000 kroner. Det skriver dagbladet Børsen.
 
Det er A. P. Møller- Mærsk, som står i spidsen for kritikken og giganten vil nu via Danmarks Rederiforening presse på for at skabe øget konkurrence på lodsmarkedet.
 
"Det handler både om omkostninger og ren og skær liberalisering. En liberalisering vil kunne tiltrække andre spillere i markedet og give lavere priser," siger Søren Toft, vice president i Maersk Line, til avisen.
 
Kravet kommer samtidigt med, at regeringen inden længe ventes at komme med et lovforslag, der vil omdanne Danpilot til en selvstændig offentlig virksomhed.  Ligesom der er sat gang i en undersøgelse af om, der kan skabes mere konkurrence på det danske lodsmarked.
 
Danpilot afviser dog over for Børsen, at priserne er skruet for højt op.
 
"Vi har ikke høje priser i forhold til den ydelse, vi tilbyder. Vi kan stille med en lods med ganske få timers varsel," siger Lars S. Ahrendtsen, administrerende direktør i Danpilot.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125