23948sdkhjf

374 evakueret fra boligplatform

En boligplatform i Norskehavet ud for Norge fik onsdag morgen slagside, og en omfattende evakuering blev omgående sat i gang.
Ved firetiden i morges gik der hul på en af ballasttankene på platformen "Floatel Superior", der befinder sig ved siden af A-boreplatformen i Njord-feltet. Tanken begyndte at tage vand ind, og det resulterede i en slagside på tre-fire grader.

Boligplatformen 130 km ude i Nordsøen krængede fire grader. 374 ansatte evakueret.

Statoil fik situationen stabiliseret ved at pumpe vand ind i de øvrige elementer. Boligplatformen var ikke forbundet med boreplatformen, da ballastanken begyndte at tage vand ind, oplyser Statoil på sin hjemmeside.

De ombordværende blev sendt i redningsbådene, og seks helikoptere blev sendt af sted for at evakuere de 374 ansatte til Kristiansund og til andre installationer til søs.

Et beredskabsfartøj assisterer fra søsiden, og er ankerhåndteringsfartøj er på vej for at bistå med at sikre riggen. Den skal efterfølgende fragtes ind til land for at blive undersøgt.

Statoils informationschef Ola Anders Skauby siger til vg.no, at Statoil ser med stor alvor på situationen, men vil dog ikke kalde udviklingen "dramatisk".

A-olieplatformen og Floatel Superior ligger i øjeblikket til vedligeholdelse i Njord-feltet ca. 130 km nordvest for Kristiansund og 30 km vest for Draugen-feltet. Platformen drives af Floatel International.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094