23948sdkhjf

Gennembrud for Semco Maritime i Vietnam

Semco Maritime indgår ny samarbejdsaftale med to vietnamesiske selskaber. Aftalerne kan gøre gøre havnebyen Vung Tau i det sydlige Vietnam til et centrum for opgradering og reparation af borerigge til Sydøstasiens store olie- og gasindustri.
Semco Maritime udvider sine aktiviteter i Vietnam med en ny, stor samarbejdsaftale med PetroVietnam Marine Shipyard og PVD Tech – begge datterselskaber i Petro-Vietnam gruppen. Aftalen blev underskrevet i går i den vietnamesiske hovedstad Hanoi i overværelse af den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt og den vietnamesiske premierminister Nguyen Tan Dung sammen med repræsentanter for de tre selskaber.

Ambitionen med det nye samarbejde er at gøre havnebyen Vung Tau i det sydlige Vietnam til et centrum for opgradering og reparation af borerigge til Sydøstasiens store olie- og gasindustri. Vietnam alene har en olie- og gasproduktion, der er cirka 20 procent større end den danske produktion i Nordsøen.

”Den nye aftale er et meget vigtigt gennembrud for Semco Maritime. Vi har haft strategisk fokus på markedet for rigprojekter i Sydøstasien gennem de seneste tre fire år, hvor vi bl.a. har opbygget egne produktionsfaciliteter i Vietnam. Nu bringer vi alle vores kompetencer og erfaringer fra internationale rigprojekter i spil på markedet,” siger Hans Peter Jørgensen, Senior Vice President, Semco Maritime.

Med Semco Maritime som hovedentreprenør skal parterne i det nye samarbejde tiltrække rigprojekter i størrelsesordenen 3 til 20 mio. USD fra de internationale rigperatører, der opererer i området på vegne af en række olieselskaber.

I dag benytter operatørerne i farvandene i og omkring Vietnam faciliteter i eksempelvis Singapore og skal derved bruge fire fem dage hver vej til at bugsere boreriggene. Det medfører øgede udgifter og tabt arbejdsfortjeneste for mange millioner kroner.

”De internationale rigoperatører får gennem det nye samarbejde et nyt, konkurrencedygtigt alternativ i Vung Tau. Her råder de vietnamesiske parter over moderne værftsfaciliteter, mens vi bidrager med vores store ekspertise fra lignende projekter for internationale rigoperatører i Nordsøen,” siger Hans Peter Jørgensen.

Semco Maritime har været aktiv i Vietnam siden 2008 og åbnede i 2010 egen fabrik i Vung Tau til produktion af beboelsesmoduler til olierigge. Vung Tau er den vigtigste by i Vietnam til servicering af den voksende offshore olie- og gasindustri.
 
Kilde: Semco Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063