23948sdkhjf

Lindø-udvidelse sker på naturens bekostning

Der skal nedlægges 500.000 kvadratmeter natur, når Odense Havn udvider Lindøterminalen. Danmarks Naturfredningsforening kræver, at der bliver kompenseret med mere natur.
Det koster 70 fodboldbaner eller 1/2 kvadratkilometer af Odense Fjord, at Odense Havn vil udvide Lindøterminalen.
 
Men det er ikke er i orden at fjerne natur uden at kompensere med mere natur et andet sted, understreger Danmarks Naturfredningsforening. Det skriver dr.dk/p4/fyn.
 
"Det er et sundt princip, at man ikke bare ødelægger uden at give noget igen. Dengang man lavede kanal-forbindelsen, sagde man 'vi giver dobbelt så meget som vi ødelægger'. Det skal man selvfølgelig også gøre her, da det jo er de samme politikere, der sidder i havneudvalget," siger Kurt Due Johansen fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) til dr.dk.
 
Han henviser til, at da kanalforbindelsen skulle bygges blev fire hektar natur inddraget til fordel for den nye bro, men som kompensation opkøbte og genoprettede man hele 23 hektar natur i Kærby Fed.
 
Direktøren for Odense Havn påpeger. at de arbejder på at kompensere for de 500.000 kvadratmeter fjord, som Lindøterminalen bliver udvidet med. Men det bliver næppe i det omfang, som DN kræver.
 
"Selvfølgelig vil vi tabe noget natur, men vi arbejder på at skabe noget, som måske også har en merværdi i forhold til det, vi taber, siger direktør Carsten Aa og fortsætter:

"Men det er også et spørgsmål om det industrisamfund, som vi har. Og der er havne trods alt en noget mere miljøvenlig del af infrastrukturen, end at vi skal flytte alle vores varer på landevejen."
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093