23948sdkhjf

Dansk succes med svejserobot i Fjernøsten

Både koreanske Hyundai og Samsung samt japanske Oshima er imponeret over danske svejserobot fra Inrotech.
Det danske firma Inrotech har formået at løse en kendt problematik med svejserobotter, som verdens førende skibsværfter og robotleverandører hidtil ikke har kunnet løse. Senest har det vakt stor interesse hos den koreanske skibsbyggergigant, Samsung.
 
Interessen for Inrotechs svejserobot skyldes, at robotten bryder med alle hidtidige måder at anvende og betjene svejserobotter på inden for værftsindustrien. Inrotechs løsning svejser 40 procent hurtigere end manuelle svejsere, og den kræver ingen forudgående roboterfaring eller programmørviden at betjene. En enkelt operatør kan ifølge Inrotech betjene op til fire robotter på en gang.

Svejserobotten bevæger sig på en enkel modulbygget skinne, der kan forlænges, så den kan nå steder, der ellers ville være svært tilgængelige. Ved hjælp af indbyggede sensorer kan robotten selv identificere emnet, kombinere og skalere opgaven efter behov og efterfølgende svejse efter de fastlagte forskrifter og med stor ensartethed. 
 
”Opstår der fejl eller behov for service, så kører vores robot selv i en serviceposition, hvorefter den vender tilbage og starter til der, hvor den blev afbrudt. Det betyder, at vores kunder kan spare en del på udgifter til personaleuddannelse i forhold til betjening og overvågning af robotten," fortæller ejer og direktør Flemming Jørgensen.
 
Hos japanske Oshima Shipyard var man blandt de første til at se fordelene ved Inrotechs svejserobot, og her har man implementeret den danske robotløsning. Også Europas største leverandør af svejsemaskiner, KEMPPI, har vist stor interesse og har indgået et teknologisk samarbejde med Inrotech.
 
Fra den 14.-16. november deltager Inrotech på Danish Offshore Energy Gruops (DOEG) danske fællesstand ved Offshore Korea 2012. Her har koreanske Samsung og Hyundai på forhånd meldt deres ankomst for at se den danske svejserobot. 
 
Alene besøget og interessen for en dansk softwareløsning hos en asiatisk skibsgigant er banebrydende, da det er sjældent set, at robotteknologi importeres fra Europa til Asien.
 
For et år siden havde Flemming Jørgensen kun tre mand ansat i Inrotech - i dag er de tolv. Det seneste halvandet år er forespørgslerne strømmet ind til trods for, at Odense-virksomheden hverken har haft tid eller evne til at markedsføre sig selv og den unikke svejserobotløsning.

Flemming Jørgensen fortæller, at forretningen inden for de seneste 36 måneder er udvidet med eksport til Japan, Tyskland, Rumænien, og de forhandler i øjeblikket om kontrakter i både Holland og Frankrig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109