23948sdkhjf

Norden slår markedet på tørlast

Rederiet Norden viser i tredje kvartal af 2012 at selskabets tørlastskibe sejler til rater markant over markedsprisen. Det samlede driftsresultat for de tre måneder blev et plus på 23 millioner dollar.
Danmarks største tørlastrederi viser vejen frem i et udfordrende tørlastmarkedet.

I tredje kvartal af 2012 hev rederiet rater hjem på tørlastskibene der, ifølge Nordens oplysninger i kvartalsregnskabet, ligger hele 35 procent højere end resten af markedet, målt på en sammenlignelig et års time charter aftale.
 
Den evne har været medvirkende til, at Norden kom ud af tredje kvartal med et positivt driftsresultat på 23 millioner dollar - et resultat der dog ligger under resultatet for tredje kvartal af 2011 på 36 millioner dollar.
 
Tankafdelingen realiserede i 3. kvartal et driftstab på USD 1 mio. mod positive USD 3 mio. i samme periode sidste år da de indsejlede rater lå syv procent under de tilsvarende time charter rater.

"Jeg glæder mig over, at NORDEN trods udfordrende markedsbetingelser genererer et positivt cash flow fra driftsaktiviteterne i 3. kvartal på USD 29 mio," udtaler adm. direktør Carsten Mortensen og fortsætter:

"Det er det, der tæller i tider som disse. Vi er finansielt stærke, og Rederiet fortsætter optimeringen af flåden ved blandt andet at kontrahere endnu et brændstofeffektivt skib – denne gang et Panamax isklasseskib, der er sikret beskæftigelse i fem år."

Norden fortsætter med at optimere kerneflåden ved frasalg og bestilling af ny brændstofeffektiv tonnage. Siden begyndelsen af tredje kvartal har selskabet solgt syv tørlastskibe og bestilt to Handysize tankskibe og et isklasse Panamax tørlastskib.
 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094