23948sdkhjf

Stralsund-værft sikrer finansiering til ro/ro-skibe

Statslige lån sikret til en genoptagelse af bygningen af DFDS’ ro/ro-skibe.
Både delstaten Mecklenburg-Vorpommeren og den tyske stat har erklæret sig parate til at yde lån til P+S Werften for i alt 43,5 mio. EUR, så boet i det konkursramte værft kan færdiggøre de to ro/ro-nybygninger til DFDS.

DFDS ophævede kontrakten på de to ro/ro-skibe tilbage i september, da det stod klart, at P+S Werften, som netop var blevet erklæret insolvens, ikke kunne færdiggøre de to skibe.

P+S Werften's talsmand Berthold Brinkmann oplyste imidlertid for to uger siden, at bankgarantier, oprindeligt sikret til bygningen af et stort offshore-fartøj til OIG Offshore, vil kunne benyttes til en gennemførelse af DFDS-kontrakten. Hvilket altså ville indebære en helt ny kontraktforhandling, da den oprindelige kontrakt blev ophævet på grund af misligholdelse af leveringsterminerne fra værftets side. Og nu ville de flyttede bankgarantier så kunne suppleres med en statslig lånefinansiering.
 
DFDS meddelte sidste uge, at rederiet er i forhandlinger med P+S Werften om nye kontrakter på de to ro/ro-skibe, der både skal anvendes i DFDS’ rutenetværk samt i det dansk/tyske militære samarbejde ARK-Projektet.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094