23948sdkhjf

RAL får 400 millioner tilbage fra P+S Werften

Konkurs på det tyske værft betyder annullering af fem skibskontrakter, returnering af udstationerede medarbejdere og tilbagebetaling af 400 mio. kroner, skriver Royal Arctic Line.
Som følge af det tyske værfts konkurs er kontrakterne på fem nye skibe annullerede fra værftets side, Royal Arctic Lines medarbejdere har forladt Stralsund i Tyskland, og selskabet begærer nu om tilbagebetaling af de knap 400 millioner kroners ratebetaling, som selskabet med bankgaranti allerede har indbetalt.
 
”Det er en sjælden oplevelse at være ked af, at der kommer flere hundrede millioner ind på kontoen, men det er faktisk den situation vi står i. Det har været en nedslående oplevelse at følge værftets deroute, men vi håber på en hurtig afklaring og bestilling af nye skibe, siger administrerende direktør Jens Andersen, Royal Arctic Line i en pressemeddelelse.
 
At det gik så galt for P+S Werften har været en overraskelse for alle, vurderer selskabet.
 
”Vores forarbejde var meget grundigt, med dygtige rådgivere, og byggeriet er finansieret af en af Tysklands største investeringsbanker KfW. Så der var ingen der havde set faresignalerne, før det lige pludselig gik meget hurtigt,” forklarer Jens Andersen.
 
Siden det blev klart at værftet var i store problemer har Royal Artic Line haft fokus på at sikre levetidsforlængelse af den nuværende flåde, samt sondering samt sondering af markedet for værfter til bestilling af nye skibe.
 
Ifølge selskabet er levetidsforlængelsen af de eksisterende skibe igangsat, og de kommende år vil der blive sejlet efter det kendte mønster fra de foregående år både til byer og bygder. Med udbetalingen af bankgarantierne kan Royal Arctic Line gå i konkrete forhandlinger med de potentielle værfter. Det forventes at der kan laves aftaler inden for kort tid, med en forventet levering af de første nybygninger i slutningen af 2014. Der kigges hovedsagelig på værfter i Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078