23948sdkhjf

SINGAPORE: Et bunkermarked i forværring

Leverandører på bunkermarkedet i Singapore har ofte haft ry ufine metoder. En markant skærpet konkurrence og shippingkrisen forværrer det rygte, siger Dan-Bunkering.
Krise og forøget konkurrence presser nogle af Singapores mindre bunkerleverandører til at finde ufine tricks frem af bogen for god bunkerleverance. Over det seneste halvandet til to år er konkurrencen blandt leverandørerne eksploderet, samtidig med, at shippingkrisen nu begynder at sætte sine spor på efterspørgselen.
 
”Jeg synes, der er sket en forværring af markedet,” siger Kenni Goldenbeck, chef for Dan-Bunkering’s Singapore afdeling, om det bunkermarked, der siden 2004 er steget med omkring ti procent per år, men sandsynligvis står over for en stagnation i 2012 på et niveau omkring 43 millioner tons handlet bunkerolie.
 
Problemet er, ifølge Kenni Goldenbeck, at de nye leverandører, der havde set at der var penge at tjene som leverandør tidligere, er kommet ind på markedet præcis på det tidspunkt, hvor den globale shippingkrise for alvor fik fat i bunkerbranchen.
 
”Så konkurrencen er blevet endnu hårdere og nogle leverandører har følt sig tvunget til at handle på mere ufine metoder,” vurderer Kenni Goldenbeck, Dan-Bunkering og påpeger, at selskaber der kan levere til priser langt under markedsprisen, kun kan tjene pengene hjem igen ved ikke at leve op til den gængse kvalitetsstandard og god service
 
Læs mere i Søfart på fredag, hvor der er fokus på Det Blå Danmark i Singapore.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125