23948sdkhjf

Vestergaard Marine Service er Nordjyllands mest innovative virksomhed

Vinderen af den nordjyske innovationskonkurrence, udskrevet af Region Nordjylland, blev kåret tirsdag aften.
Nordjyllands mest innovative virksomhed blev den maritime virksomhed Vestergaard Marine Service A/S fra Frederikshavn.

Det blev afgjort tirsdag aften i finalen, der blev vist på TV2Nord.
 
"Vi er utrolig glade for at vinde prisen som Nordjyllands mest innovative virksomhed. Vores virkelighed har de sidste mange år været omstilling på et omskifteligt marked, og det vil det også være fremover. Jeg ser prisen som et stort skulderklap til vores medarbejdere, som er dem, der bærer det her. Det er jo hele vores virksomhed, der er blevet målt og vejet, og det kan vi kun være stolte af alle sammen," siger en glad Morten Vestergaard, der er adm. direktør og stifter af Vestergaard Marine Service i en pressemeddelelse.
 
En succesfuld omstilling fra de danske skibsværfters storhedstid til nye, globale markeder med krav om kreative løsninger og grøn vækst gav tirsdag aften Vestergaard Marine Service A/S fra Frederikshavn den ærefulde titel som Nordjyllands mest innovative virksomhed.

Den maritime virksomhed fra landets nordligst beliggende kommune har ikke mere end 11 år på bagen, men har i løbet af den forholdsvis korte årrække formået at vokse fra to til 120 medarbejdere. 

Samtidig er kerneydelsen, nemlig reparation og servicering af dieselmotorer til skibsfarten, blevet udvidet, så Vestergaard Marine Service og dens seks søsterselskaber nu kan tilbyde kunder indenfor skibsfart, offshore og maritim industri over hele verden en vidtrækkende, 24/7-service inden for specialerne skibsmotorer, gear og propeller, turboladere, skibsingeniørprojekter, projekthåndtering, rådgivning on-site samt alt indenfor reservedele.

Individuelle løsninger
Med base i Frederikshavn har Vestergaard Marine Service afdelinger og værksteder i Danmark, Norge, Sverige, Brasilien og Tyrkiet, men det er stadig den jordbundne, nordjyske ånd, der kendetegner arbejdet og tankegangen bag de innovative processer, der er en integreret del af dagligdagen i virksomheden.
 
"Har vores kunder en opgave, der skal løses, så løser vi den. Faktisk har vi et motto, der hedder ”Kan du stave det, så kan vi lave det”, forklarer Morten Vestergaard.

Blandt de løsninger, der blev fremhævet i den nordjyske innovationskonkurrence, er fremstillingen af en specialdesignet planfræser med meget store dimensioner. Den blev fremstillet til afretning af ståldækket på et skib, der skulle have installeret en kran. Fræseren kan dække et areal på 3,5 x 2,5 meter med en spåndybde på op til fem mm.

Målbar innovation
I alt 11 virksomheder, én fra hver af de nordjyske kommuner, deltog i finalen i den nordjyske innovationskonkurrence. Bag konkurrencen står Region Nordjylland i samarbejde med de nordjyske erhvervskontorer og det rådgivende ingeniørfirma COWI.

Via en spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejdere og ledere er de enkelte virksomheder blevet testet for deres innovative kompetencer. Innovationsbarometret, som testen kaldes, måler blandt andet medarbejdernes tilfredshed, selvstændighed og arbejdsglæde, virksomhedens kultur, åbenhed og fleksibilitet, ledelsens lydhørhed og evne til feedback samt kreativitet og samarbejde i virksomheden.

Den nordjyske virkelighed
En dommertrio, bestående af de to nordjyske erhvervsfolk Betina Kühn fra Skagenfood.dk og Jacob Riisgaard, Coolshop samt rektor ved Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, udpegede uden tøven Vestergaard Marine Service som vinder, blandt andet med den begrundelse, at den maritime virksomhed med sin evne til at omstille sig fra én industriel epoke til en anden, er kendetegnende for dén virkelighed, mange nordjyske virksomheder agerer i.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093