23948sdkhjf

Stena sejler tog tilbage til Vendsyssel

Tirsdag eftermiddag ankom de første af i alt ti togsæt fra søndenfjords den beskadigede jernbanebro over Limfjorden til Frederikshavn.
Som tilbage i juni, hvor DSB fragtede sine strandede togsæt væk fra Vendsyssel, var det også denne gang Stenas færge Stena Scanrail, der hjalp DSB. Færgen besejler fast ruten mellem Gøteborg og Frederikshavn med trailere og lastbilschauffører, men færgen er også samtidigt den eneste jernbanefærge, der anløber Jylland.

I november fik DSB politisk opbagning til at flytte tilstrækkeligt togmateriel tilbage til Vendsyssel via Øresundsbroen og det vestsvenske jernbanenet til Gøteborg - og derfra videre over Kattegat. Den politiske beslutning kom efter, at det stod klart, at den beskadigede jernbanebro over Limfjorden ikke bliver klart før efter nytår.

Siden broen blev beskadiget er DSBs hovedstrækning i Vendsyssel mellem Aalborg/Lindholm og Frederikshavn blevet betjent af togbusser, som altså nu op til juletrafikken endelig igen kan erstattes af tog fra Lindholm.

De ti togsæt er to IC3 tog samt otte MR togsæt, hvor de sidste ventes at ankomme til Frederikshavn i morgen torsdag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079