23948sdkhjf

Mærsk i USA bliver beskyldt for spionage mod tillidsfolk

Det internationale transportarbejderforbund ITF beskylder APM Terminals folk for at aflytte tillidsfolks telefoner.
APM Terminals' folk på havneterminalen i Los Angeles bliver beskyldt for at aflytte tillidsfolks telefoner og udspionere fagforeningen i deres havneterminal i Los Angeles. 

Det skriver fagbladet 3F på deres hjemmeside.

Aflytningen er ifølge forbundet en af grundene til, at Mærsks havneselskab, APM Terminals i Los Angeles, har været ramt af en otte dages strejke, der sluttede onsdag morgen.

”APM Terminals indrømmede for nyligt over for fagforeningen, at selskabets chefer i hemmelighed har aflyttet og udspioneret interne faglige diskussioner,” siger Ray Familathe, næstformand i ILWU ifølge 3F.dk.

”Spionagen gav Mærsk en stor unfair fordel i forhandlingerne og forgiftede bestræbelserne på at få en aftale på plads,” fortsætter Ray Familathe.

Til gengæld er der ingen erkendelse hos APM Terminals om aflytningerne.

”APM Terminals har ikke indrømmet at have overvåget fortrolige samtaler mellem faglige ledere, og vi ville aldrig tolerere sådan en handling,” svarer John Ochs, chef for labour relations i APM Terminals.

Han forklarer, at en anklaget medarbejder er sendt på ferie, mens sagen bliver efterforsket.

Det internationale transportarbejderforbund, ITF, agter at tage sagen op med A.P. Møller-Mærsks topledelse:

”Det er ekstremt alvorlige anklager. Derfor vil ITF øjeblikkeligt søge at etablere møder på højeste niveau med Mærsk for at få en forklaring og en løsning på problemet,” siger Paddy Crumlin, formand for ITF.
 
Kilde: 3F.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125