23948sdkhjf

Ny generalsekretær i Skibsteknisk Selskab

Skibsteknisk Selskab fik i november ny generalsekretær , Erik I. Tvedt, specialkonsulent fra Søfartsstyrelsen
Erik I. Tvedt er i øjeblikket bl.a. den danske sagsbehandler på EU-regeldannelse i forbindelse med stabilitet, passagerskibe og fritidsfartøjer. Derudover er han den danske nationale repræsentant i IMO SLF underkomite og deltager i arbejdet omkring ”Goal Based Standards”.

Uddannet som Civilingeniør fra Danmark Tekniske Universitet (DTU) i 1986 med speciale i ”Produktion og Ledelse” og i ”Skibskonstruktion”. Eksamensprojektet var produktionsorienteret og blev gennemført ved Odense Stålskibsværft. Desuden HD i Udenrigshandel ved Handelshøjskolen i København i 1988.

Erhvervskarrieren blev indledt i produktionsteknisk udvikling på B&W Skibsværft efterfulgt af projektansættelse ved et produktionsudviklingsprojekt på DTU. HD hovedopgaven førte til et job som sælger af Integrerede Skibskontrol Systemer hos Lyngsø Marine og herfra i 1989 til IBM Danmark som industrikonsulent med fokus på produktions- og kvalitetssystemer, først på værfter og siden i den farmaceutiske industri.

I 1994 skibsinspektør i Søfartsstyrelsen. De første fire år i Opklaringsenheden, herefter halvandet år i Erhvervsøkonomisk Enhed og derefter i Center for Skibe med fokus på klassifikationsselskaberne, samt på nybygninger mv.

Blev i 2004 ”Senior Surveyor in Charge” for ”Statutory Design Support Department” ved Lloyd’s Register EMEA i København. I 2007 tilbage til Søfartsstyrelsen, Center for Maritim regulering med fokus på regler for klassifikationsselskaberne, maskininstallationer, støj, farligt gods samt udstyr på havmiljøområdet.

Vendte tilbage til Søfartsstyrelsen i forsommeren 2007 for at arbejde i Center for Maritim Regulering med hovedområderne; ”Klassedirektivet” og øvrige regler vedrørende de anerkendte organisationer. Her ud over også ansvarlig for regelværkerne vedrørende farligt gods i pakket form (IMO DSC underkomite) samt reglerne for opholdsrum og måling af skibe.

Var i tre år kontorchef i Søfartsstyrelsens Center for Skibe med primært ansvar for de anerkendte organisationer (klassifikationsselskaberne), ISM og ISPS, samt Søfartsstyrelsens beredskab og centerets ISO 9001 certificerede kvalitetsstyringssystem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094