23948sdkhjf

Rederiforeningen: Regeringens maritime vækstplan er nødvendig og fremsynet

Danmarks Rederiforenings direktør Peter Bjerregaard er tilfreds med, at regeringen i sin handlingsplan i store træk afspejler vækstteamets anbefalinger.
Regeringen offentliggjorde i dag den handlingsplan, der skal danne grundlag for vækst og udvikling i Det Blå Danmark. 

Vækstplanen er baseret på den rapport, som vækstteamet for Det Blå Danmark afleverede til regeringen i september måned i år. 

Vækstteamet formulerede dengang 6 anbefalinger og 31 initiativer.

”Regeringen har fokus på vækst og rammebetingelser for skibsfarten og de brancher, der er knyttet til skibsfarten i Danmark. Rammebetingelserne er den grundlæggende forudsætning for, at vi kan skabe vækst og udnytte det fulde potentiale i de muligheder, Danmark har som en søfartsnation, der konkurrerer globalt på kvalitet. Regeringen har grebet det rigtigt an ved at inddrage erhvervet i dette vækstarbejde,” siger Peter Bjerregaard. 
 
Udover at skabe grundlaget for vækst i danske rederier og pege på nye muligheder knyttet til maritime offshoreaktiviteter og arktisk sejlads, vil regeringen også markedsføre Danmark som kernen i det maritime Europa og dermed forsøge at tiltrække udenlandske shipping-virksomheder til Danmark.

Vækstplanen har også fokus på behovet for mere forskning og udvikling blandt andet på teknologi, ligesom den også retter opmærksomheden mod, at Danmark skal have de rigtige uddannelser inden for det maritime område for at kunne fastholde og udvikle hele branchen. En anden vækstmulighed handler om såkaldte retrofit-projekter, hvor danske værfter, udstyrsproducenter og rederier samarbejder om at tilpasse og ombygge skibe, så de bliver mere energieffektive og kan leve op til for eksempel ny lovgivning på miljøområdet.

Desuden indeholder regeringens vækstplan et generelt servicetjek på lovgivning og regler, som også var en vigtig del af initiativerne i vækstteamets rapport. ”Det er ofte de mindre ting, der kan gøre livet mere enkelt for hele branchen, for eksempel danske særregler om registreringsafgifter og andre administrative byrder, der kan lettes,” forklarer Peter Bjerregaard.

Danmarks Rederiforening ser frem til at samarbejde med regeringen om at gøre Danmark til Europas maritime kerne med udgangspunkt i den nye vækstplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078