23948sdkhjf

Nyt piratproblem er ved at opstå

Såkaldte bløde møder er ikke så bløde endda.
Ifølge grundlæggeren af firmaet Maritime Risks, Michael Frodl, bør der ses grundigere ned i problemet med taktikken omkring "bløde møder" til søs. Den går i sin enkelhed ud på, at lade tilsyneladende helt fredelige småskibe sejle tæt ind på fragtskibe, for at vurdere om de eventuelt kunne være et mål for et decideret kapringsforsøg.
 
Micahel Frodl henviser til, at NATO i sin seneste rapport om situationen i området selv henviser til et stigende antal af disse uskyldige møder til søs, men at NATO ikke går nærmere ind på problematuikken omkring dem.
 
Hans argument er, at man kender taktikken fra tidligere, hvor fiskerbåde med udgangspunkt i Eritrea sejlede tæt på handelsskibe under påskud af,. at ville sælge fisk, mens hovedformålet var at vurdere det pågældende handelsskib potentiale som piratmål. Den indhentede information strøg så videre til piraterne, der tog beslutning om at angribe eller ej. Nu synes det dog mere at være piraterne selv, der sender "bløde både" afsted, for bl.a. at se om et skib har bevæbnede vagter om bord. 
 
Alt det ved de fleste, der sejler i området, men ifølge Michael Frodl er det et problem, at man ved at undgå fokus på problemet glemmer, at langt de fleste "bløde møder" faktisk er bløde møder - og at overaktive vagter på et skib derved kan komme til at skyde på uskyldige fiskere etc.  
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093