23948sdkhjf

Ny direktør for Kolding Havn

49-årige Claus Holm Christensen er ansat som ny direktør for Kolding Havn. Han tiltræder sin nye stilling 1. februar 2013.
Claus Holm Christensen har en fortid som orlogskaptajn ved Søværnets Operative Kommando. Siden 2008 har han været havnekaptajn ved Århus Havn. Her er han chef for 30 primært maritime medarbejdere, og han har haft ansvaret for havnens serviceydelser, herunder krandrift, alle maritime områder samt korttidsudlejning af arealer og pakhuse.

”Jeg glæder mig meget til at starte i den nye stilling. Jeg ser store udviklingsperspektiver i Kolding Havn. Placeringen i Trekantområdet tæt på motorvej og jernbane er meget attraktiv, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Vi skal turde være innovative og modige. I så fald ser jeg gode udviklingsmuligheder - både indenfor de eksisterende godstyper og ved at satse på nye markeder som f.eks. containergods,” siger Claus Holm Christensen og fortsætter:

”Jeg kunne også godt forestille mig, at vi kunne tiltrække krydstogtsskibe. Selvfølgelig ikke de allerstørste, men klassen under kunne sagtens lægge til i Kolding, hvor vi har masser af attraktioner. Det ville også komme handelslivet til gode.”

61 ansøgere
Der var i alt 61 ansøgere til stillingen som havnedirektør. Formanden for Kolding Havn, Iver Pedersen, har store forventninger til den nye direktør, hvis ansættelse skal endelig godkendes af Kolding Byråd 28. januar 2013.

”I Havnebestyrelsen er vi sikre på, at Claus Holm Christensen er den helt rigtige mand til at sikre en fortsat udvikling af Kolding Havn. Han kommer fra en lederstilling i en af Danmarks største erhvervshavne – Århus Havn - og har et solidt og værdifuldt branchekendskab. Han er udviklingsorienteret og dygtig til at samarbejde, hvilket kan bidrage til at skabe gode holdbare løsninger for havnen,” siger Iver Pedersen.

Løber og spiller golf
Claus Holm Christensen bor i Højbjerg ved Århus sammen med sin kone og to døtre på 13 og 17 år. I sin fritid holder han af at løbe og spille golf. 

Claus Holm Christensen tager over efter Per Holm, som sideløbende med sit job som direktør for Kolding Spildevand har været konstitueret leder af Kolding Havn siden september 2012.

Om Kolding Havn
Kolding Havn blev etableret i 1843 og er i dag blandt de største havne i Danmark med en samlet godsomsætning med skib på cirka 1,2 mio. tons. årligt. Havnen er en moderne erhvervshavn med flere end 20 virksomheder og 500 ansatte. Havnen råder over moderne faciliteter til håndtering af de fleste former for gods samt arealer til etablering af virksomheder, som ønsker at være på havnen. Derudover rummer Kolding Havn en af landets største marinaer med cirka 1.000 bådpladser.

Havnen ejes af Kolding Kommune, men drives som en selvstændig virksomhed efter loven om trafikhavne. Havnebestyrelsen vælges af Byrådet.
 
Kilde: Kolding Kommune 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078