23948sdkhjf

Tæt på røde lygter til blå konference

Copenhagen Blue Business and Shipping Conference på torsdag tegner til at blive en success målt på antal deltagere.
Den første årlige konference ”Copenhagen Blue Business and Shipping Conference” tegner sig til at blive en succes.
 
Målet for deltageantal  er nået, og konferencearrangørerne er godt tilfredse med forberedelserne ind til nu. Konferencen har fokus på områderne tank, container og bulk og sigter imod at give deltagerne et indblik i hvilke udfordringer og forretningsmæssige muligheder situationen her og nu præsenterer – på trods af krisen. 
Fra Clarkson PLC, verdens største mægler af skibe, kommer direktør og forsker, Martin Stopford. Stopford vil give deltagerne et indblik i hvad der er de fem største udfordringer i shipping i dag. 
 
Hvordan man fra dansk politisk side agter at møde nogle af disse udfordringer, kommer direktør for Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, og fortæller om. Med udgangspunkt i regeringens vækstplan for Det Blå Danmark, giver direktøren for Søfartsstyrelsen deltagerne indblik i, hvilke politiske målsætninger der omgiver shippingbranchen i de kommende år. 
 
Dertil vil Niels Henrik Bjørn og holde oplæg om hvordan shippingbranchen som globalt erhverv er under indflydelse af den makro økonomiske situation, og hvad vi kan forvente på dette område. For deltagerne byder formiddagen således på en grundig introduktion til hvilke forhold der omgiver shipping i dag, både den makro økonomiske, den markedsmæssige og politiske situation.  
 
Udover tre ovenstående key-note speakers præsenteres et program hvor centrale spillere fra erhvervet deltager. Der kan bl.a. nævnes Peter Sand, chefanalytiker fra BIMCO, Anders Egholm, CEO i Hafnia Management A/S, Michael Rix, Head of Shipping, Monjasa A/S, Philip Overby, direktør for Danova Shipping og Henrik Mørkholt Sørensen, DESMI Pumping Technology A/S.
 
Fælles for disse virksomheder er, at de på trods af krise har formået at tænke nyt og identificere nye muligheder i en ellers svær og tilsyneladende fastlåst situation. Under betegnelsen ”fremtidige muligheder og hvem overlever i shippingbranchen i fremtiden” får deltagerne her eksempler på virksomheder der vist kan gå under betegnelsen ”krise-knusere.” 
 
Konferencen der arrangeres af Europas Maritime Udviklingscenter og Danmarks Rederiforening, forventes at blive en årlig gentagelse. Til forskel fra andre maritime konferencer, hvor fokus tit og ofte er på tekniske eller faglige maritime emner, holder Copenhagen Blue Business and Shipping Conference fokus på hvad der omgiver den ”daglige forretning”, og hvilke vækstmuligheder situationen præsenterer.  

 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078