23948sdkhjf

Maskinmestre dimitterede i Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke lagde for første gang nogensinde rum til, da 87 dimittender fra Aarhus Maskinmesterskole i fredags fik overrakt deres eksamensbeviser.
Det er faktisk aldrig sket før. De 87 nyuddannede maskinmestre, som fik overrakt deres eksamensbeviser under kirkens hvælvinger, kan dermed ikke blot bryste sig af en vel overstået eksamen og uddannelse. De er også de første studerende ved en videregående uddannelse, som i kirkens 700 år lange historie har fået lov til at blive fejret på dette sted. Og det er virkelig noget at være stolt af.

Det skriver Aarhus Maskinmesterskole på sin hjemmeside aams.dk
  
”Det er jo fantastiske omgivelser at højtideligholde begivenheden i. Kirken er en markant del af byen, og ved at interagere med én af byens uddannelsesinstitutioner på denne måde, opstår der et naturligt samspil,” fortæller Anders Hanberg Sørensen, rektor for AAMS ifølge hjemmesiden.
 
Positiv signalværdi
Oprindelig var det rektor Anders Hanberg Sørensens idé, dels fordi han beundrede Domkirkens imponerende arkitektur og positive signalværdi, men også fordi maskinmesterskolen på sit nuværende domicil i Borggade ikke har pladsen til at afholde en ordentlig dimission.
 
Hovedtaleren var borgmester Jacob Bundsgaard, men også domprovst P.H. Bartholin gav de nyuddannede maskinmestre et par ord med på vejen. Dimittendtalen blev holdt af Morten Skov, og prorektor Leif Tranborg overrakte præmier. Blandt de i alt 5 dimitterende klasser var i øvrigt den første fjernundervisnings-klasse i AAMS’ historie. 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102