23948sdkhjf

Første danske Bangladesh-færge klasset

Klassifikationsselskabet Bureau Veritas har klasset Hundested – Rødvig Færgefarts nye færge.
Bureau Veritas har klasset, hvad der er den første danske færge, der nogensinde er blevet bygget i Bangladesh, oplyser Klassifikationsselskabet. Nemlig Hundested – Rødvig Færgefarts nye færge Isefjord, der netop er blevet færdiggjort hos Western Marine Shipyard Ltd. i Chittagong, og skal transporteres hjem til Isefjordens munding som projektlast.

Bureau Veritas meddeler, at færgen har fået notationen HULL, MACH, AUT-UMS, ICE. Den dobbelt-endende Isefjord er bygget til at kunne opereres af en to mands besætning. Færgen har et redundant dobbelt fremdrivningssystem med en azimuth thruster i hver ende.

Af andre features kan nævnes muligheden for monitering og styring af HVAC-systemet (heating, ventilation, and air conditioning) fra land.

Skroget er optimeret for bedst mulig hydrodynamik og har anti-fouling til at modvirke korrosion og begroning.

Kontraheringen af en specialiseret dansk færge på et værft i et tredjeverdensland er højst usædvanlig, hvilket da også har fået Hundested – Rødvig Færgefart til at tilkøbe byggetilsyn udefra hos Erria, der har ført tilsyn med bygning af adskillige nybygninger uden for de gængse skibsbyggerlande.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078