23948sdkhjf

Bevæbnede vagter ved Vestafrika

Privat firma tilbyde nu at sende bevæbnede vagter til området
Trods advarsler fra bl.a. den nigerianske regeriing om, at man ikke vil tolerere bevæbnede vagter af fremmed nationalitet at beskytte skibe i landets territorialfarvand, så er firmaet EOS Risk Management nu klar til at støtte op om de rederier, der ønsker bevæbnede vagter på deres skibe. EOS Management er repræsenteret både i Europa, Afrika, mellemøsten og Fjernøsten.
 
Ifølge EOS Risk Management er der tale tidligere soldater, der er både specialtrænet og udstyret med det mest moderne udstyr til at løse opgaverne. Selskabet er endvidere parat til at sende vagterne med skibene på hele strækningen fra Elfenbenskysten til Cameroon. Altså også på tværs af nigeriansk farvand. EOS henviser i øvrigt direkte til, at mange firmaer netop har problemer i denne retning, men at man selv er klar til opgaven
 
Antallet af piratoverfald i Guineabugten er steget betragteligt over de seneste 18 måneder og senest er angrebene også begyndt at ændre karakter hen mod kapringer af besætninger, hvor der førhen typisk var tale om røveriske overfald og / eller kapring af tankskibe med henblik på at stjæle lasten.
 
Men de seneste episoder er sket på bl.a. bugserbåde, hvor flere besætningsmedlemmer er blevet bortført. Typisk af ikke-afrikansk nationalitet. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078