23948sdkhjf

Mere tv til søfolk

En ny aftale om tv-ordningen betyder, at søfolk nu får dobbelt så mange timers tv.
En ny aftale, som Handelsflådens Velfærdsråd har indgået med Koda, UBOD og Copydan for tv-ordningen, betyder, at danske sømænd får mere end dobbelt så mange timers tv. Nu får de ti timers båndede udsendelser hver 14. dag, mens de tidligere kun fik fire.
 
Aftalen, det trådte i kraft ved årsskiftet, giver sømændene adgang til flere af DR og TV2’s kanaler og flere programmer fra kanalerne. Derudover bliver programmerne på flere sprog, så de gavner hele besætningen. Den nye ordning betyder også en større betaling fra skibene, der nu skal betale 2.000 kroner om året mod 1.500 kroner i den tidligere ordning.  
 
Forhandlingerne begyndte allerede i december 2011, og varede altså et år.
 
”Der er et tungt system hos Copydan at forhandle med, for de forhandler jo med dem, der laver og leverer tv-programmerne. Jeg er glad for, at det lykkedes, for det er en populær ordning for de søfarende,” siger Søren Philip Sørensen, direktør i Handelsflådens Velfærdsråd.
 
Uden rederier og faglige organisationer
Siden statsstøtten til tv-ordningen ophørte i 2001 har rederierne og de faglige organisationer støttet tv-ordningen, men det gør de ikke i 2013 pga. de langtrukne forhandlinger. Søren Philip Sørensen forventer dog, at både rederier og faglige organisationer igen til næste år vil bidrage til ordningen.
 
Den nye aftale gælder i tre år, hvorefter Handelsflådens Velfærdsrådet vil se på behovet for en ny aftale.
 
”Som løsningerne er i dag, er det ekstremt dyrt at bruge satellitforbindelser, men vi følger den teknologiske udvikling. Flere og flere rederier vælger at bruge penge på satellitforbindelser, for det gavner både skibet og besætningen, så til næste forhandling vil vi kigge på, hvordan balancen ser ud til den tid,” siger Søren Philip Sørensen.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095