23948sdkhjf

Maersk Line: Stigende enhedsindtjening

Årsregnskabet for Maersk Line, verdens største containerrederi, viser en større driftsindtjening målt per TEU end konkurrenter som CMA CGM, Hapag-Lloyd og COSCO.
Med tre milliarder kroner i indtjening på containerforretningen for hele 2012 er Maersk Line tilbage på rette spor efter et milliard underskud i 2011. Det sidste kvartalsresultat for 2012 viser samtidig, at Maersk Line i højere grad end sine konkurrenter formår at skabe indtjening af driften.
 
Et kvartalsresultat før finansielle poster viser, at Maersk Line tjente 1,6 milliarder i fjerde kvartal af 2012. Det resultat er ifølge beregninger i Maersk gruppens regnskabspræsentation bedre end en gruppe af containerrederiets nærmeste konkurrenter, heriblandt.
 
Målt på indtjening per TEU viser koncernens beregninger, at Maersk Line tjener 3,6 procent mere per fyrre fods container sammenlignet med 2,9 procent i tredje kvartal af 2012. En indtjeningsforskel der har været stigende over de sidste fire kvartaler.
 
”Vi er tilfredse med årets resultat. Maersk Line havde en svær start på året, men derefter lykkedes det at forbedre indtjeningen. Derfor leverer Gruppen et resultat, der er bedre end sidste år, både samlet set, og når det gælder den underliggende drift,” siger Nils Smedegaard Andersen, CEO for A.P. Møller – Mærsk i en pressemeddelelse om regnskabet.

Maersk Lines strategi ”From Good to Best,” der blev lanceret i foråret 2012, har som målsætning at levere en indtjening før finansielle poster, der ligger fem procent over en gruppe af konkurrenter inden for fem år målt per transporteret TEU.
 
Flere af Maersk Lines konkurrenter, der er med i opgørelsen af den relative indtjening, har endnu ikke leveret deres seneste kvartalsregnskab eller halvårsregnskab, og derfor er Maersk Lines beregninger baseret på de seneste tilgængelige data.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078