23948sdkhjf

Resolux modtager eksportpris

Eksportforeningen overrakte i fredags Årets Medlem-prisen til Resolux for virksomhedens indsats på eksportområdet.
Resolux, der producerer belysning til blandt andet skibsindustrien, mariner og vindmøller, har fordoblet sin eksport på to år, og antallet af ansatte er i samme periode steget med knap 50 procent fra 44 i 2010 til 60 i 2012. I dag kan Resolux levere komplette løsninger til hele vindmølletårnet, som kunderne netop efterspørger. 
 
”Resolux har specialiseret sig i at målrette sine produkter – også til de svære markeder. Virksomheden står på mange måder som symbolet på en af de dansk små og mellemstore virksomheder, der må prøve sig lidt frem, og som via ihærdighed får succes,” siger Rikke Berg, leder af Eksportforeningens vind-netværk.
 
Eksportforeningens medlemspriser kigger på innovation i forhold til eksport og global afsætning, vækst i eksporten og indsats for at fremme dansk eksport, når prisen uddeles. 
 
Offshore og det martime er fremtiden
Resolux vil i fremtiden satse endnu med på offshore og det maritime. 
”Vindmarkedet har været vores fokus, men vi arbejder på at få flere platforme at stå på.  Det maritime marked og offshore er områder, der ligger meget tæt på de krav, der er til vindmøller, så vi vil arbejde meget intenst på disse områder i fremtiden, siger Ole Teglgaard, direktør i Resolux.
 
Fra nedgangstider til gazellevækst

I 2008 blev Resolux kåret som Gazellevirksomhed, og i dag er virksomheden etableret i Kina, Brasilien, Sydkorea og USA. Dertil er der planer om tilstedeværelse i Indien, Japan og Sydafrika. Virksomheden har lært af erfaring, at når hjemmemarkedet svigter, må man satse globalt.
 
”Vi har haft en rigtig god kunde i Lindø Værftet, men som alle ved, er det slut. Vi prøver igennem vores Syd Korea-afdeling at komme ind til de koreanske værfter. Det tager tid, men vi er på vej.  Kina har været et meget aktivt område, og lige nu er det Sydamerika, hvor der er stor fremgang både inden for vind og offshore området, siger Ole Teglgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092