23948sdkhjf

Kastrup-Nielsen: Bider i det sure æble

Ledelsesbeslutninger om nedskrivning på skibsværdier og nødtvungne salg af capesize skibe i et særdeles trængt marked trækker underskuddet ned med milliardbeløb, siger Lauritzens nye adm. Direktør.
Det netop offentliggjorte årsregnskab for rederiet J. Lauritzen viser med al tydelighed, at shippingbranchen er presset i bund og kæmper en hård kamp for indtjening. Et stort underskud på 350 millioner dollar svarende til godt to milliarder danske kroner, er det største nogensinde i rederiets historie.
 
Den nytiltrådte administrerende direktør, Jan Kastrup-Nielsen, ser primært underskuddet som en konsekvens af ledelsens beslutninger om at tage et tab, når det truer.
 
”En meget stor del af underskuddet, skyldes, at vi nu tager en nedskrivning på 167 millioner USD,” siger Jan Kastrup-Nielsen og uddyber, at uventet ophør af kontrakter med kunder, der holdt op med at betale for to leverede capesize skibe, medførte yderligere 104 millioner USD i tab.
 
”Så vi besluttede os for at bide i det sure æble og skille os af med skibene,” siger han om det skibssalg, der blev foretaget i et historisk dårligt marked. Et markedsforhold, der også tvang selskabet til at lave en revurdering og nedskrivning på den bogførte værdi af den samlede flåde.
 
Frasorteret de engangstab er han dog stadig ikke tilfreds med årets resultat som han kalder ”meget utilfredsstillende,”.
 
Med udsigt til endnu et år med lav økonomisk vækst, forventer rederiet, at resultatet efter skat også for 2013 vil være utilfredsstillende og ligge omkring 75 til 100 millioner USD i underskud. Jan Kastrup-Nielsen håber derimod, at 2014 viser sig som det år Lauritzen igen leverer sorte tal på bundlinjen.
 
"Man skal være forsigt med at bruge ordet håbe, men det bliver ikke i 2013, men vi håber på 2014," siger den nye administrerende direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078