23948sdkhjf

DONG vil frasælge ikke-kerneaktiviteter

DONG Energis årsregnskab puster nu liv i spekulationerne om frasalg af A2SEA.
Der har tidligere været spekulationer om, at Dong Energi vil frasælge sin aktieandel i rederiet A2SEA, og med udmeldingen i årsrapporten, om at selskabet vil frasælge ikke-kerneaktiviteter, puster DONG Energy nu selv liv i spekulationerne.
 
”For at genetablere et solidt økonomisk fundament for den fortsatte vækst, har vi iværksat en omfattende handlingsplan, der bl.a. omfatter frasalg af ikke-kerneaktiver, reduktion af omkostninger og tilførsel af yderligere egenkapital på minimum 6-8 milliarder kroner," siger adm. direktør i DONG Energy, Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.
 
DONG Energy ejer i dag 51 procent af aktierne i A2SEA, mens resten ejes af Siemens Wind Power.
 
Læs også: A2SEA dykkede i 2012
 
Samtidig bekræfter DONG Energy altså sidste uges afsløring af, at finansminister Bjarne Corydon (S) har holdt møde med regeringspartierne, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, om at DONG Energy skal modtage penge fra staten. I sidste uge var der snak om støtte på mellem 10 og 14 milliarder kroner, men DONG Energi skriver altså selv i årsregnskabet, at de har behov for tilførsel af kapital på mellem 6 og 8 milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094