23948sdkhjf

2012 gav underskud hos Viking Supply Ships

Færre spotopgaver og flere skibe på kontrakt skal skabe et mere stabilt indtjeningsgrundlag hos Viking Supply Ships.
Viking Supply Ships A/S kom ud af fjerde kvartal 2012 med et driftsresultat (EBITDA) på 21 mio. NOK. Samlet for hele året lander Viking Supply Ships således et underskud på157,2 mio. NOK fra en omsætning på 898 mio. NOK.

Fjerde kvartal var, som rederiet havde forventet, svagere end tredje kvartal. Resultatet var negativt påvirket af et svag spot marked for både AHTS (ankerhåndtering) og PSV (platform supply) samt en svag tilgang af nye aktiviteter.

For at skabe et mere stabilt indtjeningsgrundlag arbejder Viking Supply Ships på at øge andelen af fartøjer, der er beskæftiget på kontrakter frem for i spotmarkedet. Som et resultat af det var tre AHTS’ere i fjerde kvartal beskæftiget på kontrakter sammenlignet med kun et i begyndelsen af 2012, meddeler rederiet.

Viking Supply Ships forventer et fortsat svag spotmarked i starten af 2013. Udbuddet af AHTS’ere ventes generelt at blive reduceret gennem 2013, hvilket sammen med starten på offshore-højsæsonen, gradvist vil forbedre markedsforholdende mod slutningen på første kvartal.

Samtidigt forventes PSV-markedet fortsat at være presset af en relativ stor tilgang af ny tonnage, som ventes at fortsætte gennem hele første halvdel af indeværende år. Ydermere forværres PSV-raterne af sæsonens lave aktivitetsniveau.

Dog oplever Viking Supply Ships også positive markedstakter med øgede tender-aktiviteter i de arktiske regioner, som er et af rederiets specialer inden for offshore.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08