23948sdkhjf

Blindpassagerer koster dyrt

Trods intensiv indsats og faldende antal er omkostningerne med stowaways stigende.
En undersøgelse, foretaget af forsikringsbranchen, godtgør nu, at problemet med stowaways - blinde passagerer - ikke er blevet meget bedre de seneste år – trods mere intensiv fokus på bekæmpelse af problemet.
 
Undersøgelsen er lavet af en gruppe P&I-selskaber, og de konkluderer, at der mellem februar 2011 og februar 2012 blevet rapporteret 774 tilfælde med stowaways, der involverede i alt 1.640 enkeltindivider. Det er en nedgang i forhold til den foregående måleperiode fra 2007 til 2008, men samtidigt er udgifterne til at holde stowaways væk også steget måleligt, så alt i alt er problemet stadigt yderst nærværende, lyder konklusionen.
 
Således måtte P&I-selskaberne af med flere erstatninger, relateret til stowaways-problemer i 2011-2012-periode end man måtte i 2007 – 2008. Undersøgelsen skal senere på foråret præsenteres for IMO’s FAL-komite (Facilication of International Maritime Traffic). Her er problemet taget op den agenda, der også indeholder ISF’s opfordring til flagstaterne om at sikre søfarende bedre rettigheder og forhold omkring bl.a. viseringer.
 
P&I-gruppens undersøgelse om stowaways afslører i øvrigt, at langt de fleste kommer fra afrikanske lande. Det er så ikke noget nyt, men det kan videre afsløres, at de tre mest udsatte lokaliteter er Abidjan, Tema og Lagos, mens de fleste stowaways nationalitetsmæssigt kommer fra enten Ghana, Nigeria eller Tanzania.  
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14