23948sdkhjf

Torm nedjusterer efter tvunget skibssalg

Blot to uger inden rederiet Torm fremlægger den endelige årsrapport for 2012 sænker selskabet forventningen til underskuddet med 400 millioner kroner.
Sent onsdag aften udsendte rederiet Torm en pressemeddelelse om yderligere skibssalg som påfører rederiet et tab i hundrede millioner klassen. Et af selskabets bankkonstier har valgt at sælge fem skibe på markedet til en pris under den bogførte værdi og der påfører rederiet et tab 74 millioner USD.
 
Muligheden for et snarligt salg var varslet på den ekstraordinære generalforsamling i december 2012, hvor det blev beskrevet at et af selskabet bankkonsortier ville udnytte en option på at sælge fem skibe i en handel der nu forventes afsluttet i 2013 og derfor indgår som aktiver bestemt for salg i 2012 regnskabet.
 
Som en konsekvens af nedskrivningen på 74 millioner USD ændrer TORM sine forventninger til hele 2012 fra et forventet underskud før skat på 500-530 millioner USD til et forventet underskud før skat i niveauet 579 millioner USD. Torms årsrapport for
2012 offentliggøres som planlagt den 13. marts 2013
 
Skibssalget sker som en del af den refinansieringsaftale med selskabets banker Torm fik endeligt forhandlet på plads i slutningen af 2012 og som foreløbigt sikrer selskabet fremtidige drift. Aftalen betyder dog også at flere banker har yderligere option på salg af rederiets skibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078