23948sdkhjf

Rekordår på Esbjerg Havn

Vækst på alle forretningsområder og rekordhøj indtjening er overskriften for Esbjerg Havns årsregnskab for 2012.
Med en omsætningsvækst på 10 pct. og et årsresultat på 60,1 mio. kr. overgår Esbjerg Havn både egne forventninger til året og sidste års historisk gode regnskab.

Det fremlagde havnedirektør Ole Ingrisch på et pressemøde i Esbjerg Musikhus torsdag.

Han glædede sig over det gode resultat, og ser frem til, at Esbjerg Havn jholder fast i det positive udvikling.

Resultatet overgår sidste års resultat på 58,7 mi. kr. Omsætningen satte også rekord med 172,7 mio. kr, og ligger dermed 10 pct. højere end året før.
 
"Esbjerg har øget sin markedsandel," siger havnedirektøren som en kommentar til årets rekordresultat og nævner offshoreindustrien og fremgang i godsmængderne som forklaring på resultatforbedringen.

Vækst på hele paletten
Ole Ingrisch glæder sig over den solide fremgang inden for alle tre hovedforretningsområder på havnen – vind, olie og gas samt intermodal transport:
 
”Det har været et fantastisk år med vækst på hele paletten. Der er fuldt drøn på offshore-aktiviteterne, og samtidig er den klassiske godstransport også gået frem i et ellers svært marked. Det betyder, at Esbjerg Havn har øget sin markedsandel,” sagde Ole Ingrisch.
Bestyrelsesformand for Esbjerg Havn Flemming Enevoldsen betragter årets resultat som meget tilfredsstillende.
 
”Årets resultat afspejler Esbjerg Havns betydning som vækstmotor for Sydvestjylland. Havnen huser nogle af landets stærkeste og mest konkurrencedygtige industrier og virksomheder. Sammen med dem har Esbjerg Havn udviklet sig til en af de førende havne i Nordsø-området,” siger Flemming Enevoldsen.
 
Fem havvindparker forude
Ole Ingrisch ser med optimisme på 2013, hvor der er udsigt til et fortsat højt aktivitetsniveau i offshore-forretningen.
 
”2013 er skudt i gang med en række gode nyheder for havnen. Maersk Oil skal til at bygge nyt stort domicil på havnen, og vi oplever fortsat stor aktivitet på havvindområdet med fem havvindparker i pipelinen lige nu. Det betyder en øget efterspørgsel på havnens arealer og ydelser – og ikke mindst giver det udsigt til masser af nye danske eksportjob,” siger Ole Ingrisch.
 
2013 bliver desuden året, hvor Esbjerg Havn indvier første del af det nye 650.000 m2 store havneområde Østhavnen. Det sker ved en festlig begivenhed på havnen den 21. juni 2013, og alle esbjergensere og venner af Esbjerg Havn er velkomne.
 
Læs også:
Anders Eldrup: Seks udfordringer for offshoreindustrien 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173