23948sdkhjf

Anders Eldrup: Seks udfordringer for offshoreindustrien

Optimistiske toner fra formanden for Danish Offshore Energy, Anders Eldrup, der pegede på seks udfordringer, der skal hjælpe branchen fremad.
Øget udvindingsgrad, konkurrenterne, forlængelse af levetiden på installationer, uddannelse, internationalisering og ikke mindst servicering og vedligeholdelse.
Det var overskrifterne for de seks udfordringer for offshorebranchen, som formanden for Danish Offshore Energy, Anders Eldrup fremlagde på dagens pressemøde i Esbjerg Musikhus i dag.

Han  var på den ene side meget positiv Anders Eldrup, men han menete også, at det var nødvendigt at imødekommende disse udfordringer i offshore-branchen for at Danmark kan bevare positionen som ”Verdens stærkeste offshorenation.”

”Det ikke er mange steder i erhvervslivet, at man står med så mange muligheder, som man gør inden for offshore,” sagde han på pressemøde, hvor Esbjerg Havns også fremlagde et rekordgodt regnskab.
Anders Eldrup roste offshore-virksomhederne for de resultater, de har opnået inden for de sidste 40 år, men han præsenterede også seks punkter, han ser som offshore-branchens udfordringer.

Øget udvindingsgrad
Man skal udvinde mere olie fra de nuværende platforme.
”Vi skal sætte alt ind på at øge udvindingsgraden ved hjælp af innovation, forskning og uddannelse. Hver gang vi kan udvinde bare en procent mere olie, er der en gevinst på 50 milliarder,” sagde han.
Han understregede, at der ikke er evig tid til at øge udvindingsgraden i, fordi olieplatformene er af ældre dato, og derfor er det ifølge ham vigtigt, at regeringen også får det som et fokuspunkt.
 
Pas på konkurrenterne
Tidligere har Danmark været det eneste land, der interesserede sig for vindenergi, men nu er både England, Frankrig og Tyskland klar med store investeringer i vindmøller, og det stiller krav til danskerne, hvis de vil bevare deres førerposition.
”Offshore-vind skal gøres mere holdbart ved at nedbring omkostningerne. Danskerne skal være på mærkerne for konkurrencen bliver skarpere, og fx Hamborg Havn bliver en stor konkurrent for Esbjerg, sagde Anders Eldrup.
 
Levetiden på installationer skal forlænges
Levetiden for både olie- og gasplatforme samt vindmøller skal forlænges.
”I dag kender vi ikke den nøjagtige levetid for vindmøller, men hvis vi kan forlænge den forventede levetid, er det enormt værdiskabende,” sagde han.
 
Vi glemmer uddannelsen
Uddannelsessektoren skal arbejde tættere sammen med erhvervslivet, så mangel på ingeniører i Esbjerg ikke længere skal hæmme væksten i offshore-virksomhederne.
”Vi skal have skræddersyede uddannelser til at servicere offshore-branchen fx på universiteterne,” sagde Anders Eldrup.
 
Internationalisering
”Vindmølleindustrien startede i Danmark, men mere aktivitet flytter til udlandet. Derfor er det vigtigt, at de danske virksomheder også kigger uden for landets grænser, for det er her en stor del af udviklingen sker,” siger Anders Eldrup om offshore-branchens femte udfordring.
 
Servicering og vedligeholdelse
Indtil nu har vi i Danmarks haft stort fokus på hele tiden at opføre nye havvindmølleparker og lave nye boreplatforme, men der er også et marked inden for service og vedligeholdelse.
”Esbjerg Havn ligger rigtig godt i forhold til at servicere og vedligeholde de mange havvindmøller, som allerede er opstillet,” siger Anders Elstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125