23948sdkhjf

Ny voldgiftssag om inspektionsskib

Den danske stat har fortsat 60 mio. kr. til gode hos en spansk bank efter det mislykkede nybygningprojekt med et nyt fiskeriinspektionsskib.
Næsten præcist seks år efter, at Fiskeridirektoratet i 2007 kontraherede et fiskeriinspektionsskib i Spanien til afløsning for den 45 år gamle Nordsøen, indleder den danske stat 18. marts en ny voldgiftssag, som skal bjærge de resterende ca. 60 mio. kr. af de rater, som Fiskeridirektoratet nåede at indbetale til det underdrejede byggeværft.
 
Joan Reimann, kontorchef i NaturErhvervstyrelsen, der i dag rummer funktionerne i det tidligere Fiskeridirektorat, forklarer, at der oprindeligt var to garantistillende spanske banker involveret i kontraheringen af fiskeriinspektionsskibet. En nybygning, som vel at mærke aldrig blev overtaget, da den ikke levede op til de stillede specifikationer.
 
Mellemværendet med den ene af bankerne blev imidlertid løst sidste år. Derfor handler den aktuelle sag alene om tilbagebetalingen af garantierne stillet af den anden af de to banker, inklusive påløbende renter.
 
Fiskeridirektoratet kontraherede i sin tid nybygningen ved værftet Astilleros M. Cies efter en EU-licitation til en kontraktsum på 110 mio. kr.

Læs mere i Søfart fredag 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095