23948sdkhjf

6.000 nye arbejdspladser i offshoreindustrien

Projektet ”Energi på havet” har i løbet af tre år været med til at skabe 6.000 nye arbejdsplader i offshoreindustrien.
I løbet af de tre år, hvor projektet ”Energi på havet” har kørt, er der skabt 6.000 nye arbejdspladser i offshoreindustrien fortrinsvis i Esbjerg. Projektets formål har været at styrke beskæftigelsen i offshoreindustrien i Syddanmark og synliggøre uddannelses- og karrieremuligheder i en branche, som mangler arbejdskraft. De 6.000 arbejdspladser kan dog ikke alene tilskrives projektet.
 
”Jeg mener til fulde, at ”Energi på havet” har levet op til de forventninger, vi har haft til projektet. Der er kommet fokus på mulighederne i offshoreindustrien, og der er genereret en masse nye ideer til, hvordan branchen kan styrkes,” siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup i en pressemeddelelse.
 
Undervejs i projektet er der skabt forskellige initiativer. Blandt andet er der udviklet nye produkter i slagfast og vejrbestandigt plastmateriale til afløsning af produkter i stål, og det sparer operatørerne for mange penge til transport og vedligehold. 
 
Arbejdspladser for 36 millioner kroner
Det er EU's regionalfond og Syddansk Vækstforum, der har finansieret de 36 millioner kroner som ”Energi på havet” har kostet. Over 100 virksomheder har medvirket til at antallet af arbejdspladser er steget med 6.000 på tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078