23948sdkhjf

20 millioner til grøn omstilling i Det Blå Danmark

Der er nu åbent for ansøgninger til den maritime omstillingspulje på 20 millioner kroner, der er en del af den grønne omstillingspakke, som blev vedtaget i forbindelse med finansloven.
Som en del af regeringens vækstplan for Det Blå Danmark åbnes der nu for den maritime omstillingspulje på 20 millioner kroner. Vækstteamet for Det Blå Danmark har peget på, at der er behov for at støtte de grønne og resurseeffektive løsninger i de maritime erhverv, og det er netop det puljen skal sikre ved at give tilskud til demonstrationsprojekter, der udvikler nye ressourceeffektive, grønne maritime løsninger. 
 
”Med den maritime omstillingspulje sætter vi ind i udviklingsfasen, hvor de nye grønne løsninger bliver til, men hvor der mangler finansiering til at nå frem til bæredygtige produkter,” siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.
 
Der kan søges tilskud fra puljen i forbindelse med demonstrationsprojekter, der udvikler eller demonstrerer nye løsninger inden for skibsbygning i letvægtsmaterialer, miljø- og klimamodernisering af eksisterende skibe og anvendelse af alternative drivmidler til skibe som for eksempel flydende naturgas.
 
 
”Den grønne omstilling betyder, at der er en stigende international efterspørgsel efter grønne maritime løsninger. Vi har en førende maritim udstyrsindustri, som kan levere de løsninger. Med den maritime omstillingspulje giver vi virksomhederne en hjælpende hånd, så de kan udvikle løsningerne og dermed udnytte mulighederne for vækst og beskæftigelse,” siger Annette Vilhelmsen.
 
Den maritime omstillingspulje administreres af Søfartsstyrelsen, som modtager ansøger til puljen indtil 5. april. Erhvervs- og vækstministeren har nedsat et udvalg i forbindelse med tildeling af midlerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093