23948sdkhjf

Stor interesse for maskinmester-uddannelsen

Teknik, laboratorier og jobmuligheder lokkede de unge til åbent hus på MARTEC i Frederikshavn
Interessen for at læse til maskinmester og energiteknolog i Frederikshavn er stor blandt Nordjyllands unge og uddannelsessøgende. Det kan MARTEC i Frederikshavn konstatere efter at have holdt to vellykkede åbent hus arrangementer, hvor deltagerne fik indblik i uddannelserne og fremtidsmulighederne.
 
I går torsdag besøgt omkring 70 interesserede MARTEC for at se skolens mange laboratorier og værksteder. Ugen inden var en lidt mindre gruppe på virksomhedsbesøg hos pumpeproducenten DESMI i Nørresundby – hvor der også blev orienteret om studierne. Begge gange var det avanceret teknik og teoretisk viden kombineret med rigtig gode jobmuligheder, som vækkede de unges opmærksomhed.
 
”Arrangementerne bekræfter hvad vi allerede kan se på ansøgertallet. De unge har forstået, at en alsidig teknisk uddannelse som maskinmesteren har nogle kvaliteter, som stadig efterspørges i krisetider. Samtidig er uddannelsen til Energiteknolog som skabt til fremtidens energilandskab, hvor der både skal optimeres og spares på udgifterne,” siger Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC, i en pressemeddelelse.
 
Kvoter udfordrer erhvervslivet
Trods den store interesse for uddannelserne på MARTEC er erhvervslivet udfordret af vanskeligheder med at rekruttere maskinmestre på grund af den høje beskæftigelse inden for faget. Denne situation ser ikke ud til at ændre sig, fordi maskinmesterskolerne er underlagt kvoter for optaget af unge. Det betyder f.eks., at MARTEC kun kan optage 90 maskinmesterstuderende i 2013
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078