23948sdkhjf

Kieler-kanalen i nye problemer

Kun skibe under 125 meters længde kan komme igennem
Der er lukket for skibe over 125 meters længde i Kieler-kanalen på grund af nye problemer med de aldrende store sluser i Brunsbüttel. De blev så sent som i november repareret, men er nu igen gået i udu, melder kanalmyndighederne, der venter, at problemer mindst vil strække sig over et par uger.
 
Det har resulteret i meget lidt trafik i kanalen de seneste dage, selv om Kieler-kanalen ellers er verdens mest travle kanalsystem med rundt 40.000 passager om året normalt. Det er således kun de små sluser, der benyttes de næste par uger. Det betyder, at skibe over 125 meters længde (max-mål er ca. 235 meter) må den ca. 250 sømil lange omvej rundt Skagen, hvis de skal til og fra Østersøen.
 
Det er ikke mindst uenighed om, hvem der skal betale for opgraderingen af slusesystemet, der er det egentlige problem. Officielt er det staten, der har ansvaret for kanalen og dens vedligeholdelse, men det har i mange år været et disputspørgmål, idet man fra de centrale myndigheders side vil have delstaten Schleswig-Holstein til at dele udgiften. Uenigheden resulterede sidste år i, at staten reducerede sin "ansvarssum" for vedligeholdet fra 60 mio. EUR om året til kun 11, og det kan det materiellet altså ikke holdes skadesfri for.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407