23948sdkhjf

Løsning på vej om Egholm-overfarten

I halvandet år har færgen Egholm II nu ligget stille på grund af et ødelagt færgeleje, men nu mødes Aalborg Kommune og entreprenørerne for at finde en løsning.
En stribe af uheld har regnet ned over Egholm-overfarten mellem øen Egholm og Aalborg siden indsættelsen af færgen Egholm II. I øjeblikket ligger færgen stille som en del af striden om, hvem der skal betale for det færgeleje, som kun holdt et døgns tid efter, Egholm II blev indsat. I denne uge skal Aalborg Kommune, der er bygherre, repræsentanter fra entreprenøren Hoffmann og havneingeniørfirmaet Havnecon Consulting mødes for at finde en løsning.
 
Mange problemer
Egholm II var i første omgang planlagt til at skulle sejle på Egholm-overfarten fra den 1. juni 2011, men arbejdet med de to nye færgelejre trak ud, og i første omgang blev indsættelsen af færgen derfor udsat til 15. juli 2011. Men Egholm II kom først til at sejle den 8. september 2011. Men kun i ganske kort tid. For Egholm II nåede kun at sejle i et døgns tid, så knækkede et fenderværk, og færgen blev omgående taget ud af drift. Siden da har Aalborg Kommune og Hoffmann strides om, hvem der skal betale, og Egholm II har ikke sejlet siden.
 
En syns- og skønsmand lægger i en rapport ansvaret over på entreprenør og rådgiver, men kommunen ser ifølge Nordjyske nødigt, at det ender med en retssag, fordi det vil trække sagen endnu længere ud. Og derfor skal parterne nu mødes til forhandlinger om et forlig.
 
Kilde: Nordjyske.dk
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109