23948sdkhjf

Rederiforeningen: Bevæbnede vagter nødvendigt i Vestafrika

Flere piratangreb i Guinea-bugten de senest måneder får Rederiforeningen til at kræve private, bevæbnede vagter tilladt i Vestafrika.
Bevæbnede vagter om bord på handelsskibe har vist sig at være et særdeles effektivt våben mod pirater i Østafrika, og de gode erfaringer vil Rederiforeningen nu videreføre til Vestafrika, der de seneste måneder har været plaget af piratangreb. I dag er bevæbnede og private vagter kun tilladt i meget begrænset omfang i Vestafrika. Derfor håber Rederiforeningen med støtte fra EU-kommissionen, at reglerne kan ændres som følge af den internationale ISO-standard, som bevæbnede vægter skal certificeres af.
 
Hjælp fra Frankrig og Udenrigsministeriet
Jan Fritz Hansen, der er vicedirektør i Rederiforeningen, rejser snart til Paris for at drøfte piratsituationen i Vestafrika med de franske myndigheder. Via sin status som tidligere kolonimagt for en række af de vestafrikanske lande patruljerer Frankrig nemlig allerede med flådefartøjer i området.
 
”Som branche har vi via en mangesidet indsats stabiliseret situationen i Østafrika. Vi ønsker nu at tydeliggøre over for blandt andre de franske myndigheder, at vi også er klar til at yde en indsats på den anden side af kontinentet for at forebygge og bekæmpe pirateri,” siger Jan Fritz Hansen i en pressemeddelelse.
 
Myndighederne i Nigeria har på grund af den øgede pirataktivitet i området øget patruljeringen til havs, men Rederiforeningen mener dog stadig, at situationen er præget af så stor usikkerhed, at den har bedt udenrigsminister Villy Søvndal om at lægge pres på landene i området for at øge indsatsen yderligere. 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173