23948sdkhjf

Anholt-møller er halvvejs

DONG Energy var sidste onsdag præcis halvvejs med mølleinstallationen på Anholt Havmøllepark.
Onsdag den 6. marts 2013 kl. 14.43 havde mølleinstallationsfartøjet Sea Jack løftet tårn og møllekabine på plads på mølle F26, der er placeret i den nordlige ende af Anholt Havmøllepark. I alt er der dermed stillet  55½ møller op i parken, og arbejdet med at opstille de i alt 111 møller op parken er præcis halvvejs.

Sea Jack nåede lige akkurat at gennemføre operationen, inden det forlod området til fordel for andre  opgaver, men der er fortsat fuld gang i aktiviteterne med at installere møller. De tre installationsfartøjer Sea Installer, Sea Power og Sea Worker fortsætter på siten og udnytter de vejrvinduer, hvor det er muligt at installere møller. Til april har Sea Installer andre opgaver, og derefter vil de resterende to installationsfartøjer gøre installationsarbejdet færdigt.

DONG Energy forventer, at de i alt 111 vindmøller i parken alle er opført og sat i drift til sommer som planlagt.

"Det er en stor milepæl, vi nu har nået med mølleinstallationerne. På trods af at installationerne er foregået i vinterperioden er det lykkedes at holde en god fremdrift på realiseringen af Anholt Havmøllepark, og alene i februar er der installeret 20 møller," siger DONG Energy’s projektdirektør Flemming Thomsen.

Mølleinstallationerne er underlagt vejrforholdene, og det barske vintervejr i denne vinter har betydet, at det i mange perioder ikke har været muligt at installere møller.
Installationsfartøjernes tekniske begrænsninger har betydet, at vind og bølger har dæmpet hastigheden for opførelsen, men alle vejrvinduer, hvor installationen har kunnet gennemføres, er forsøgt udnyttet optimalt.

Mølleinstallationerne gik i gang den 1. september 2012, og den 3. september var den første vindmølle opstillet. Det var samme mølle, som fredag den 21. september kl. 11.00 sendte den første strøm i land fra Anholt Havmøllepark.

Den 6. marts kl. 14.43 var der opstillet 55½ møller, og af disse var 48 møller spændingssat, og 33 havde produceret elektricitet.

Kilde: DONG Energy
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079