23948sdkhjf

Pirater frigiver endnu et tankskib

Blot to dage efter frigivelsen af kemikalietankskibet Royal Grace vælger somaliske pirater at sætte endnu et tankskib fri af deres varetægt.
Sent mandag aften udsendte de europæiske flådestyrker i det Indiske Ocean en melding om, at tankskibet Smyrni søndag blev sat frit efter mere end ti måneder i somaliske piraters varetægt. I pressemeddelelsen fra de europæiske styrker skete frigivelsen formodentligt efter piraterne modtog en løsesum.
 
Frigivelsen kommer blot to dage efter frigivelsen af et andet tankskibe, Royal Grace, der blev frigivet fredag morgen og efterfølgende kom i kontakt med det spanske flådeskib ESPS Méndez Núnez, som lå i umiddelbar nærhed af piraterns opankringspladsen for Royal Grace udfor nordkysten af Somalia.
 
Netop ESPS Méndez Núnez var også med i eskorten af tankskibet Myrni væk fra opankringspladsen og ud på åbent hav. Tidligt mandag morgen kom et privat vagthold om bord på tankskibet og blive på skibet med en 26 mand stor besætning indtil destinationen Salah i Oman. 
 
Den fungerende øverst-kommanderende for EU’s anti pirat task-force sagde efter frigivelsen af først Royal Grzce og siden Smyrni, at selv om den nye positive udvikling giver en umiddelbar lettelse, så må man ikke glemme at der stadig er to skibe kapret af pirater og 60 søfolk kidnappet.
 
“De seneste aktioner af EU flådestyrker viser, at piraterne stadig er opsatte på at komme ud på havet og angribe skibe,” og enhver piraterne vil reagerer på enhver uforsigtighed fra skibe i transit i det Indiske Ocean og den Adenske Golf. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078