23948sdkhjf

Torm underskud på 581 million USD

Det danske tankrederi Torm kom ud af 2012 med et forventet stort underskud. ”Særdeles utilfredsstillende,” skriver selskabet.
Torms underskud på 581 millioner USD efter skat er kraftigt påvirket af ekstraordinære tab og omkostninger som følge af den finansielle restrukturering selskabet fik på plads i efteråret 2012.

Særlige omkostninger på 210 millioner USD alene til omkostninger ved restrukturering 116 million USD til nedskrivninger af aktiver og tab ved salg af skibe trækker regnskabet ned,
mens et driftsunderskud - EBITDA - på 195 millioner USD
 i et vanskeligt marked også bidrager negativt til det særdeles utilfredsstillende resultat, skriver selskabet.

”2012 var et udfordrende år for shippingbranchen generelt, og i særdeleshed for TORM, som i en lang periode befandt sig i en usikker finansiel situation. Det lykkedes TORM at opnå en finansiel restruktureringsaftale, der giver Selskabet stabilitet i den kommende periode. Bestyrelsen er overbevist om, at TORM i samarbejde med sine vigtigste interessenter vil genskabe grundlaget for et stærkere selskab i fremtiden”, udtaler bestyrelsesformand Flemming Ipsen i forbindelse med regnskabsmeddelelsen.
 
Torm forventer et underskud før skat på USD 100-150 mio. for 2013 før eventuelle skibssalg og nedskrivninger og selskabet forventer ikke yderlige finansielle hindringer i dette regnskabsår. 
 
Usikkerheden omkring og følsomheden over for udsving i fragtrater og skibspriser kan dog have indflydelse på rederiet mulighed for at overholde rederiet finansielle betingelser, lyder det fra Torm.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078