23948sdkhjf

Viking Supply Ships mister svenske statskontrakter

Den svenske stat stopper chartreren af ankerhåndteringsfartøjer til isbrydningsberedskabet fra 2014/15.
De svenske søfartsmyndigheder vil ikke forlænge charterkontrakterne på Viking Supply Ships’ to ankerhåndteringsfartøjer Tor Viking II og Balder Viking.

De to store offshoreskibe har siden henholdsvis 1999 og 2000 været til rådighed for de svenske søfartsmyndigheders isbrydningsberedskab gennem årets første kvartal. De to nuværende kontrakter udløber henholdsvis første kvartal 2014 og ditto 2015. I charteraftalerne indgik optioner på forlængelse, som ikke udnyttes.

Viking Supply Ships opererer deres flåde af ankerhåndteringsfartøjer fra hovedkontoret i København. Rederiet, der flyttede fra Sverige til Danmark for et par åre siden, har stor ekspertise med offshoreoperationer i isfyldte arktiske områder, hvilket også skal ses i sammenhæng med relationen mellem Viking Supply Ships og det svenske isbrydningsberedskab.

Mens Viking Supply Ships øvrige ankerhåndteringsflåde kom i DIS i forbindelse med flytningen til Danmark, forblev Tor Viking II og Balder Viking under svensk flag, grundet deres funktion i svensk farvand i vintermånederne.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094