23948sdkhjf

Nordic Shipholding udskyder regnskab og forventer større tab

Uafklaret finansiel situation får det danske produkttankrederi Nordic Shipholding til at udskyde regnskabsfremlæggelse og nedjustere resultatforventningen med 40 millioner USD
Efter månedlange forhandlinger er der stadig ingen langsigtet løsning for Nordic Shipholdings finansielle udfordringer. Selskabets hovedbank forlanger nu at rederiet genoptager afdragsbetalingen i juli og dermed er der fornyet sået tvivl om Nordic Shipholdings fremtidige drift, selvom forhandlinger fortsætter.
 
En henstand på afdrag indtil 30 juni 2013 er ikke tilstrækkeligt til at selskabet kan aflægge sin årsrapport efter going-concern princippet og derfor har rederiet valgt at udsætte offentliggørelsen af årsregnskabet med to uger, skriver bestyrelsen med Knud Pontoppidan i spidsen i en børsmeddelelse.
 
”Selskabet forventer at nedskrive værdierne af sine skibe med USD 40 millioner til skønnet markedsniveau baseret på eksterne mæglervurderinger. Nedskrivningen får ingen likviditetseffekt, men Nordic Shipholding forventer herefter at få et tab på USD 60 — 65 millioner før skat for 2012, mod det tidligere udmeldte forventede tab på USD 20-25 mio før eventuelle nedskrivninger,” skriver selskabet.
 
Hele egenkapitalen vil herefter være tabt og forventes at være negativ med cirka 40 millioner USD og derfor forsøger Nordic Shipholding og selskabet banker at lede efter nye investorer indenfor de næste tre måneder. Lykkes det ikke vil selskabet blive afviklet, lyder det i pressemeddelelsen.
 
Nordic Shipholding ejer seks produkttankskibe, hvoraf fem er af handysize størrelsen, men et er LR1. LR1 skibet drives kommercielt i produkttankspuljen Straits Tankers Pool, mens handyskibene  styres af Maersk Tankers. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11