23948sdkhjf

Ekspert: Lavere priser er ikke løsningen for Ærøfærgerne

En trafikforsker mener ikke, at løsningen på Ærøfærgernes økonomiske problemer er at sænke billetpriserne, som formanden for trafikudvalget i Ærø Kommune ellers har forslået.
I går, onsdag den 13. april, kunne Søfart fortælle, at Jens Groth-Lauritsen (V), der er formand for trafikudvalget i Ærø Kommune, vil sænke billetpriserne på Ærøfærgerne for at tiltrække flere passagerer, men trafikforsker Per Homann Jespersen fra Ruv mener ikke, at billigere billetpriser løser Ærøfærgernes dårlige økonomi.
 
”Hvis man sænker billetpriserne med 20 procent for biler, skal der tilsvarende 25 procent flere biler med færgen for at få den samme indtægt i kassen. Så må man jo overveje, om man har plads til det,” siger han til Fyns Amts Avis.
 
 
Per Homann Jespersen mener i stedet, at Ærøfærgerne skal lade sig inspirere af flyselskaberne og overveje differentierede priser, så de mindre attraktive afgange bliver billigere.
 
”Da turister generelt er meget fleksible med, hvornår de rejser, kan de godt lokke nogle til, hvis de for eksempel kan komme billigere med færgen om aftenen. For en turist kan en lav pris på en afgang på et skævt tidspunkt godt være afgørende for, om vedkommende vælger Ærø eller en anden destination” siger Per Houmann Jespersen.
 
Han mener heller ikke, at lavere billetpriser vil få betydning for, hvor meget øboerne vil rejse med Ærøfærgerne.
 
”Folk bruger jo heller ikke vand efter, hvad det koster. Hvis en ærøbo vil en tur til København, tager han nok af sted, uanset om det koster lidt mere eller mindre,” siger Per Homann Jespersen. 
 
Faldende passagertal
Ærøfærgernes underskud på 7,9 millioner i 2012 skyldes blandt andet et faldende passagertal. Fra 2007 til 2012 er passagertallet faldet år for år, og i alt har der været ni procent færre passagerer med Ærøfærgerne fra 2007 til 2012. Det svarer til 56.097 færre passagerer.
 
Trafikudvalget i Ærø Kommune mener selv, at det faldende passagertal skyldes fraflytning fra øen, kommunens salg af Hotel Ærø Strand og lukningen af både en højskole og en efterskole. Derudover har hjemtagelse af jobcentret fra Svendborg til Ærø sidste år betydet 11.000 færre passagerer på Ærøfærgerne.
 
Læs også: Ærøfærgernes millionunderskud skal kulegraves
 
Kilde: Fyns Amts Avis
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079