23948sdkhjf

Shippingfirmaer nervøse over Cyperns krise

Rederier og managementfirmaer i den økonomiske farezone
De mange rederier og shipmanagementfirmaer, der opererer ud fra Cypern, er blandt de selskaber, der afventer udviklingen på Cypern intenst. Det er ikke mindst det kontroversielle forslag om, at alle (rige) kunder i bankerne skal af med 10 procent af deres indestående, der kan give anledning til en eksodus af shippingfirmaer fra landet.
 
Der har i medierne bl.a. været fokuseret meget på russiske kontoholdere hos cypriotiske banker, men reelt er det faktisk shippingfirmaer af forskellig art, der er de største kontohavere i landets banker. Og heraf er de fleste multinationalt funderet. Det betyder så igen, at mange af dem kan vælge at afvikle deres engagement med cypriotiske banker.
 
Meget afhænger naturligvis af, om Den Europæiske Centralbank, EU og Den Internationale Valutafonds planer om at sanere den cypriotiske økonomi bl.a. ved hjælp af nævnte 10-procents pakke gennemføres. Der var ved seneste opgørelse 147 medlemmer af Cyprus Shipping Chamber, hvoraf de 60 er rederier eller shipmanagementselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078